A mozgás minden korosztály egészségére pozitív hatással van. Nincs olyan, hogy valaki túl fiatal, vagy már túl idős ahhoz, hogy mozogjon. Minden korcsoport számára adott a megfelelő mozgásforma, és nagyon sok pozitív hatást gyakorol a szervezetre az, ha rendszeresen mozgunk. Kiváltképpen időskorban.

Orvosi vizsgálatok szerint a 60-as, 70-es éveikben járó emberek szívének is jót tesz napi legalább 30 perc testmozgás. Azok, akik időskorukra nem maradnak aktívak, azoknál általános fáradtságérzet, izomfájdalmak és energiaszint-csökkenés következhet be.
A sport, különösen a súlyzós edzés segít a csontok és az izom tömegének megőrzésében, fejleszti az egyensúlyt, a koordinációt és a testtartást. Kedvező hatással bír a kardiovaszkuláris problémák, a rák és a diabétesz ellen, és fontos szerepet játszhat az öregedés hatásainak enyhítésében.”

A rendszeres testmozgás, legyen szó bármilyen mozgásformáról: futás, kocogás, túrázás, biciklizés stb. mind javítja a keringést. Ez azért is nagyon fontos, mert hazánkban a szív és érrendszeri megbetegedések a halálozások első számú kiváltó okai.

A FormaZonában számos vendéget láthatunk nap, mint nap, akik az aktív időskor mellett tették le a voksukat.

„Az első FormaZonás edzésem 2021. december 27.- én volt. Erre tudatosan készültem, mert szerettem volna egy hasznos elfoglaltságot találni a januárban megkezdődött nyugdíjas életemre. Mindig is pörgős munkám volt, sok emberrel találkoztam, úgy gondoltam, a nyugdíjas éveimben is szükségem lesz rendszeres napi elfoglaltságra, ami ráadásként még az egészségemnek, közérzetemnek is jót tesz.” – mondja Vásárhelyi Ferenc, aki már túl van 150. edzésén is a FormaZonában.

Vendégeink először részletes állapotfelmérésen esnek át, majd személyi edzést  javaslunk, hogy megismerjék a mozgásformákat, a gépeket és saját határaikat. Ezt követően megkapják az edzéstervüket.

Sokak számára jelent nehézséget a váltás egy életszakasz lezárulásával. Az aktív évekből átlépve a nyugodt hétköznapokba nem mindenkinek jelent felhőtlen élményt, hiszen éles a váltás a pörgős hétköznapokból a „gondtalan” mindennapokba. Az egyén életéből kiesnek a munkatársi kapcsolatok, az évtizedek alatt berögződéssé váló rutinok okafogyottá válhatnak.

Érdemes a felszabaduló energiánkat és időnket önmagunkra és az egészségünkre fordítani, hiszen hosszú és egészséges életre vágyunk mindannyian. A közösségi élmény és az, hogy idős korban kimozdulnak az emberek mozogni, nagyban hozzá járulnak a mentális egészséghez, nem mellesleg a vérkeringés is frissül, ezáltal az agy több oxigénhez jut és ezzel megelőzhető az Alzheimer-kór és az időskori demencia kialakulása is.

Azonban a legjobb bizonyíték, mindig az ember maga:

” Jó gondolat volt nyugdíjas éveimre ez a napi program. Jó környezetben, kellemes társaságban telik az idő, mindenkinek csak javasolni tudom, hogy kezdjen bele!” – Vásárhelyi Ferenc.

Nálunk a kor nem számít!
Amennyiben úgy érzed, hogy neked is rá kell lépned egy egészségtudatosabb útra, ebben a legjobb támogatást a FormaZonától kapod! Válts még ma START bérletet és lendülj velünk formába az aktív mindennapokért!