Amikor úgy érkezel a terembe, hogy én szép feneket szeretnék, a legrosszabb, amit tehetsz, hogy miután beléptél a terembe, rögtön nekiesel a keretnek, és elkezdesz guggolgatni mindenféle átmenet nélkül. Férjhez sem megyünk a randi előtt, nem?!

De miért is olyan fontos ez? Mert tönkre megy a térded!

Pár héttel ezelőtt írtunk nektek a lapos hasról, ahol elárultuk, hogy nincs olyan, hogy csak hasból fogyunk, így fontos kiemelni, hogy popsiformálás sincsen kellő súly, optimális táplálkozás és személyreszabott gyakorlatok nélkül.

A terület izomtömeg növeléshez fontos, hogy lehetőleg stabil gyakorlatokat válasszunk ahhoz, hogy a célizmot minél nagyobb terhelés alá tudjuk helyezni: ilyen gyakorlat a guggolás, a kitörés,a csípőemelés, a lábtolás, a felhúzás, és a bolgár guggolás. Mielőtt bármilyen láb- és fenékformálásba kezdenél, ezt a két gyakorlatot és annak minden mozdulatát a lehető legalaposabban kell megtanulnod. Ha ezt kihagyod, egészen biztosan szanaszét megy a térded.

Ehhez kell a személyi edző, hogy az elején mindent szép sorjában átvegyetek.

A fenékformálás előtt be kell melegíteni, és fel kell készítened őt (is) a terhelésre, mert, ha nem teszed, lesérülsz.

Amikor egy jó kondícióban lévő vendég kifejezetten fenékformálásra érkezik, a kardió jellegű mozgást minimalizáljuk. Meg kell döntenünk egy tévhitet: a lépcsőzőgép NEM izmosítja a feneket, sőt ha valóban túlzásba visszük, akkor még a kemény munka árán megszerzett izmunkat is elveszíthetjük! Ha mindenképpen lépcsőznél, bemelegítés jelleggel maximum 10 percig tedd, de ennél több nem ajánlott, azt javasoljuk, inkább súlyzós edzéssel fáraszd ki a farizmod!

Figyelj a folyamat során az étkezésedre: kellő mennyiségű fehérjét vigyél be a szervezetedbe és alacsony szénhidráttartalmú ételeket fogyassz!

Pihenj!
Pihenés nélkül nem tudnak a sejtek regenerálódni, így az izomépülés sem tud hatékonyan végbemenni, ezért ne vidd túlzásba az edzést, tarts pihenőnapokat, mely napokon iktass be akár egy jó szaunát vagy masszázst!

Várunk téged formálódni! Faragjunk együtt formás popsikat!
Közösség. Lendület. Forma.
FormaZona.