Rólunk mondták

Nyitás napja óta járok a lajosmizsei FormaZonába heti kétszer. Egyedül kezdtem, majd később Stix Dávid személyi edző segítségét vettem igénybe. Korábban a termek bezárása előtt fél évet edzettem, kíváncsi voltam mennyi maradt meg a korábbi erőmből.

Előtte hátfájással, ízületi (térd, boka) fájdalmakkal küszködtem, ami a súlycsökkenéssel folyamatosan enyhült. Azóta kiegyensúlyozottabb, nyugodtabb vagyok és jobban alszom.
A személyi edzés rendszerességet vitt az életembe az edzőm pedig tud segíteni, ha bármilyen problémám, adódna.

Mindenkinek azt üzenem, aki még nem kezdte el, hogy ne gondolkozzon sokáig, vágjon bele, a többi meg majd alakul!

Dávid 1993

„2021.októbere óta járok Vajda Victor személyi edzőhöz a FormaZonába heti két alkalommal. Egy alkalommal pedig a Főnix Tréninget látogatom. Energikusabbnak, fittebbnek érzem magam amióta elkezdtem és jó érzéssel tölt el az a tudat, hogy mozgással is teszek az egészségemért . Inspirál, hogy csináljam a feladatokat valamint biztonságot nyújt, nem félek sérülésektől. Az edzőm mindig felkészült és motivációs feladatokkal lát el. Próbálja ki mindenki, mert megéri!

Anita

„A fiam eleinte a gyermeksarokban tartózkodott, de idővel kimerészkedett a
komfortzónájából és elkezdte felfedezni a termet. Ekkor még 6 éves volt, tehát sem akkor és most sem használhatta a kondi gépeket, de mikor meglátta, megtetszett neki a fallabda. Azóta rendszeresen, heti két alkalommal fallabda edzésen van, mely idő alatt én is tudok nyugodtan kondizni. Zétivel a személyzet és az ott sportolók is kedvesek, előzékenyek, sőt már szeretne pingpongozni is, amire szintén van lehetőség a FormaZonában. Azt látom, hogy a közös edzésre járás a fegyelmet, rendszerességet erősíti a gyermekemben, – önbizalmat, stabilitást ad neki, hiszen egy viszonylag fiatal, de felnőttekkel teli környezetbe kellett beleilleszkednie és elsajátítania a teremhasználat és a fallabda szabályait. Ezek az alkalmak építik kettőnk kapcsolatát is és számomra fontos, hogy játszva tudja elsajátítani az egészséges életmódot már ilyen fiatalon és hiszem, hogy nagy eséllyel rögzül is benne. A közös edzések apaként számomra is fontosak, hiszen így én is tudok sportolni és a gyermekemmel is együtt tudok lenni- és ez a legfontosabb.
Minden FormaZonásnak csak ajánlani tudom, hogy hozza magával a gyermekét, hiszen a gyermeksarok jól felszerelt, illetve sportolási lehetőség is van nekik.”

Dr. Tímár Mátyás és kisfia Tímár Zétény

Az első FormaZonás edzésem 2021. december 27.- én volt. Erre tudatosan készültem, mert szerettem volna egy hasznos elfoglaltságot találni a januárban megkezdődött nyugdíjas életemre.
Mindig is pörgős munkám volt, sok emberrel találkoztam, úgy gondoltam, a nyugdíjas éveimben is szükségem lesz rendszeres napi elfoglaltságra, ami ráadásként még az egészségemnek, közérzetemnek is jót tesz.

Először egy állapot felmérés történt, majd elkezdődött a 10 alkalmas személyi edzés. Ez idő alatt megtanultam a kardió gépek helyes használatát és kaptam edzéstervet is a végén.

Az aktív éveimben kevés időm jutott sportolásra – amit nagyon sajnálok – ezt szeretném most pótolni. Fiatalabb koromban több sportban is kipróbáltam magam, tájékozódási futás; atlétika és röplabda.

Jelenleg az elkészített edzésterv alapján heti öt alkalommal járok egy órás edzésre, Ebben 2 km gyors gyaloglással kezdek – sajnos a futás nem megy, előző sportmúltam sérülése miatt – majd a különböző kardió gépeken végzem el a megbeszélt gyakorlatokat. Lenne lehetőség csoportos edzésre is, ezen még gondolkodom…

Az edzés a FormaZonában segített abban, hogy a korábbi pörgős „munkás életemből” gyorsan váltani tudtam a nyugdíjas életmódra. Adott egy napi rendszerességet az életembe és nem mellesleg a közérzetem és az erőnlétem is jobb lett.

Nagyon hasznos volt a személyi edzéses időszak, mert mint egy újoncnak, mindent megmutattak a gépek helyes használatáról, megismertem a testemet, feszegettem a terhelhetőségem határait, ami először bizony egy kis izomlázzal is járt.

Mindenkinek javaslom, hogy keresse fel a FormaZonát, ahol személyre szabottan tudnak javaslatot adni a különböző edzésformákra és nem mellesleg egy kiváló baráti társaság, jó környezet vár mindenkit.

Vásárhelyi Ferenc