Ismerd meg a WALKenergie-t, az új mozgásformát, amely a zenés csoportos edzések és a hagyományos gyaloglás elemeit ötvözi egy energikus, szórakoztató és hatékony zsírégető élményben! Akár a fittség növelésére, stressz csökkentésére, vagy csak egy szórakoztató testmozgásra vágysz, a WALKenergie Neked való. Olvass tovább és tudj meg mindent a WALKenergie-ről!

 

Mi a WALKenergie?

A WALKenergie egy zenés, csoportos fitness edzés, melyet mechanikus gyaloglógépeken végeznek. Ez a különleges mozgásforma ötvözi a gyaloglás természetességét a modern fitnesz technikáival, így teremtve egy energikus, zsírégető mozgásformát.

 

WALKenergie vs. futópad

A WALKenergie edzés során – a futópaddal ellentétben, nem gombnyomásra indul el a gép – saját tested erejével kell mozgásba hoznod a gyaloglógépet.

A futópadon való edzés elég egyhangú és monoton tud lenni egy idő után. WALKenergie edzés során a gyalogló mozgást mixeljük egyéb lépéskombinációkkal, így téve változatossá és szórakoztatóvá az edzést.

 

Miért kezdd el a WALKenergie-t?

A gyaloglás jótékony, és egészséges hatásait számos kutatás bizonyítja. Nézzük, mit tesz a testeddel, ha a gyaloglást WALKenergie-re váltod:

 1. Teljes testet átmozgatja
 2. Zsírégető hatás
 3. Alacsony sérülésveszély
 4. Stresszcsökkentő hatás
 5. Javítja a testtartást és a fizikai kondíciót

Kinek ajánlott a WALKenergie?

 A WALKenergie minden korosztály, és edzettségi szint számára ideális. Különösen hasznos a szív- és érrendszeri betegségek megelőzésében, és ízületkímélő jellege miatt rehabilitációs célra is alkalmas.

 

Hogyan néz ki egy WALKenergie edzés?

 1. Bemelegítés
 2. Intervall edzés: Változatos sebességű gyaloglás, és különböző ellenállási szintek használata. A tréner által vezetett gyakorlatok az egész testet megdolgoztatják, különös figyelmet fordítva a farizmokra, a lábakra és a törzs izomzatára. Időtartam kb. 30-40 perc.
 3. Hasizom: 5-6 perces blokk, mely során a hasizom megmozgatása van fókuszban.
 4. Nyújtás

 

Mit hozz magaddal edzésre?

 1. Kényelmes edzőruházat
 2. Tiszta váltócipő
 3. Víz
 4. Törölköző

 

Ha szereted a csoportos-zenés órákat, az újszerű, ám mégis egyszerű és zsírégető mozgásformákat, a WALKenergie-ben nem fogsz csalódni!

 

Próbáld ki Te is a WALKenergie-t!

Foglald le helyedet ma, és csatlakozz hozzánk a FormaZonában Rogács Krisztina óráin! Várunk szeretettel, fedezzük fel együtt a mozgás örömét a WALKenergie segítségével!

 

GYIK

1. Kezdők is kipróbálhatják a WALKenergie edzést?

  • Abszolút! A WALKenergie edzés programokat úgy tervezték, hogy minden fitness szinten lévő ember számára elérhetőek legyenek. A kezdők számára különösen előnyös, mivel az edzők személyre szabott útmutatást és támogatást nyújtanak, így segítve az alapok elsajátítását. Az ellenállás és a gyakorlatok intenzitása variálható, így mindenki a saját tempójában, és képességei szerint tud haladni.

 

2. Szükséges speciális felszerelés a WALKenergie edzésekre?

  • A WALKenergie edzésekhez nincs szükség különleges felszerelésre. A legfontosabb, hogy kényelmes, mozgásra alkalmas sportruházatot viselj, ami nem korlátozza a mozgást, valamint stabil támasztást nyújtó, kényelmes sportcipőt.

 

3. Milyen gyakran ajánlott részt venni WALKenergie edzéseken?

  • A hatékony eredmények elérése és az állóképesség javítása érdekében heti 2-3 WALKenergie edzés ajánlott. Természetesen a gyakoriság a résztvevők egyéni céltól, állóképességétől és időbeosztásától is függ. Fontos, hogy elegendő időt hagyj a pihenésre és a regenerálódásra is az edzések között.

 

4. Van korhatár?

  • A WALKenergie edzések minden korosztály számára megfelelőek. Nincs konkrét korhatár, így a fiatalabbak és az idősebbek egyaránt részt vehetnek az edzéseken. Természetesen, ha bármilyen egészségügyi aggályod van, célszerű orvosi tanácsot kérni, mielőtt elkezdenél részt venni az edzéseken.

 

5. Miben különbözik a WALKenergie a hagyományos Gyaloglástól?

  • A WALKenergie jelentősen eltér a hagyományos gyaloglástól. Az edzések során használt mechanikus gyaloglógépek és a zenés, csoportos környezet egyedülálló kombinációt biztosítanak, amely intenzívebb, és célzottabb edzési élményt nyújt. A WALKenergie fokozottan megdolgoztatja az izomcsoportokat, különös figyelmet fordítva a far-, láb-, és törzsizmokra. Emellett a testtartás javítására is összpontosít, amit a hagyományos gyaloglás nem biztosít.