Az újévi fogadalmak időszakában hajlamosak vagyunk hatalmas célokat magunk elé állítani. Legnépszerűbbek közé tartozik a rendszeres testmozgás és életmódváltás. Alábbi cikkünkben segítünk abban, hogy tényleg sikerüljön is, amit elterveztél.

Konkretizáld céljaidat!

Az újévi fogadalmak idején gyakran nem valósulnak meg hirtelen jött elképzeléseink. Miért fontos, hogy legyen egy konkrét célod? Perspektívát ad és tisztábban láthatod az utat magad előtt, ha pontosan megfogalmazod, mit is szeretnél elérni. Így sokkal könnyebb lesz bármit megvalósítanod, ha tudatosítod magadban azokat. A figyelmed ezáltal az adott dologra összpontosul, és kisebb az esélye annak, hogy a külső körülmények elterelik a figyelmedet, és eltántorítanak majd.

Ne akarj mindent egyszerre

Merj nagyot álmodni, de ne akarj rögtön egy hegyet átugrani! Bármit elérhetsz, viszont a nagy tervek olykor sok időbe és kitartó munkába kerülnek. Az apróbb, reálisabb kihívások itt is sokkal jobban működnek, a sikerélmény pedig tovább motiválhat. Haladj lépésről lépésre, oszd be magadnak a teendőidet és sorban birkózz meg az akadályokkal. Újévi fogadalmainkra jellemző, hogy nagy változásokat tűzünk ki célul, melyek az elején elérhetetlennek tűnnek és könnyen feladhatjuk akár az első lépéseknél, ha nem látunk rögtön eredményt. Próbálj meg minden nap csak egy kicsit előrébb haladni célod felé – a türelem és kitartás mindig meghozza gyümölcsét!

Szánj időt a regenerálódásra

Szükségünk van testi-lelki kikapcsolódásra, hogy újult erővel tovább roboghassunk újévkor kitűzött célunk felé. A rohanó hétköznapokba is próbálj egy kis „énidőt” belecsempészni, és magadra figyelni. Zárd ki a külvilágot és kapcsold ki a gondolataid. Olvass egy érdekes cikket, könyvet, igyál egy meleg teát, hallgass zenét, meditálj – vagy menj el egy laza futásra, ha nem vagy az az otthonülős típus és inkább az aktív pihenés válik be neked. Kecskeméti edzőtermünkben igénybe veheted wellness részlegünket, ahol többféle módon is feltöltődhetsz.

Merj nemet mondani

Ha az ember fejlődni szeretne, az bizony lemondásokkal és áldozatokkal jár. Edzési céljaid eléréséhez rá kell szánnod idődet és figyelmedet a rendszeres testmozgásra, a megfelelő tápanyagbevitelre. A szokásaink megváltoztatásához, új szokások kialakításához kitartónak és következetesnek kell lennünk, amely legalább két hónapot vesz igénybe, hogy abból rutin váljon. Azzal is számolnod kell, hogy szokásaid és időbeosztásod változása miatt pár ismerősöd vagy barátod is másképp fog rád tekinteni – egy új, változni akaró személlyel fognak találkozni! Ne felejtsd el, hogy ez a te utad, és azért járod, hogy előrébb haladj.

A közösség ereje

Inspirálódj, vegyél példát olyan emberekről, akik már elérték azt, amit te szeretnél – tanulj tőlük, ők hogyan csinálták! Ha van egy társad, akivel hasonló célotok van, egymást motiválva tudtok előre haladni. Személyi edzőink segítségét is kérheted, ha még bizonytalan vagy a fitneszgépek használatát illetően, vagy épp nem tudod, pontosan mire van szükséged edzési céljaid megvalósításához. A közösség ereje mindig támogat, ha elakadsz és nehézségekbe ütközöl. Ha egyedül érkezel az edzőterembe, akkor is erővel tölthet fel, ha látod a másik sarokban szintén magáért keményen küzdő személyt. Csoportos óráinkon viszont garantáltan egy csapat részének fogod érezni magad – ugyanazokat a gyakorlatokat végzitek el, ugyanabban a cipőben jártok – felszabadító, ha végre elengedheted túlzott elvárásaidat teljesítményed felé, és megélheted azt, hogy a saját tempódban haladhatsz mások mellett is – és senki nem fog kinézni miatta.

Sok sikert kívánunk Neked újévi fogadalmaid megvalósításához!

Edzési céljaid elérésében a FormaZona csapatára bármikor számíthatsz – szeretnénk, hogy 2024 a Te éved legyen!