Új mozgásformát keresel? Unod a kardió edzéseket, amiket eddig kipróbáltál?

Most bemutatjuk Neked az egyik legtöbb kalóriát égető mozgásformát. Olvass tovább, és tudj meg mindent, miért érdemes kipróbálnod a spinning edzést!

spinning csoportos edzés

Mi a spinning edzés?

A spinning egy csoportos kerékpáros edzésforma, amelyet speciálisan tervezett spinning kerékpárokon, azaz spinnereken végeznek. Ez a mozgásforma a kerékpározás dinamikáját ötvözi az intenzív kardio edzésekkel, így maximális zsírégetést és izomépítést biztosítva.

Intervall edzés, az óra során váltakoznak a könnyebb ellenállású, gyorsabb tempójú blokkok, a nagyobb erőkifejtést igénylő, tekerős szakaszokkal. Mindezt a zene ritmusára, az edző által instruált dinamikával, és persze a Te saját igényeidre szabott beállításokkal.

Miért válaszd spinning edzést?

 • Teljes tested átmozgatja: A spinning nem csak a lábakat dolgoztatja meg, hanem az egész testet aktiválja.
 • Hatékony zsírégetés: A magas intenzitású intervallumoknak köszönhetően a spinning kiemelkedően hatékony zsírégető.
 • Alacsony sérülésveszély: Az alacsony ütközésfokú mozgásforma (azaz a lábnak a talajjal való ütközése kicsi), így a spinning kíméli az izületeket.
 • Stresszcsökkentő: A zenés, energikus órák segítenek levezetni a mindennapi stresszt.
 • Javítja a kardiovaszkuláris egészséget: Rendszeres spinninggel javítható a szív- és érrendszeri állapot.

spinning edzés - gépek

Kinek ajánlott a spinning?

A spinning minden korosztály, és edzettségi szint számára ideális. 

Kiválóan alkalmas: 

 • fogyni vágyóknak
 • állóképesség javítására 
 • ha mozgás közben buliznál is
 • ha rövid idő alatt sok kalóriát égetnél
 • és rehabilitációs célokra is.

Hogyan néz ki egy spinning edzés?

 • Bemelegítés: Az izmok és ízületek felkészítése az edzésre.
 • Főrész: Intenzív pedálozás, változó ellenállással, személyre szabott tempóban.
 • Nyújtás: A spinning óra végén az izmokat lazító nyújtó gyakorlatokkal zárunk.

Mit hozz magaddal edzésre?

 • Kényelmes sportruházat
 • Víz
 • Törölköző
 • Sportcipő

Próbáld ki a spinninget te is, és tapasztald meg az energikus, hatékony és szórakoztató edzés élményét! Csatlakozz a következő spinning órához, és fedezd fel a kerékpározás egy új dimenzióját!

Csatlakozz Te is Spinning Közösségünkhöz!

Ne maradj le a spinning edzés izgalmas világáról! Gyere el a FormaZonába Kecskeméten, és vegyél részt spinning óráinkon! Fedezd fel, hogyan lehet a sport szórakoztató, hatékony és egyben közösségi élmény is. Függetlenül attól, hogy kezdő vagy haladó vagy, nálunk a helyed!

spinning gyakori kérdés

Spinning GYIK 

Kezdők is kipróbálhatják a spinning edzést?

Igen, abszolút! A spinning órákat úgy tervezzük, hogy minden fittségi szinten lévő ember számára megfelelőek legyenek. A kezdők számára ideális, mivel az edzők személyre szabott útmutatást és támogatást nyújtanak, segítve ezzel az alapok elsajátítását. Az ellenállás, és a gyakorlatok intenzitása az egyéni képességekhez igazítható, tehát ha egy-egy részt túl lazának, vagy túl keménynek találsz, te magad is módosíthatod az intenzitást.

Szükséges speciális felszerelés a spinning edzésekre?

A spinning edzésekhez nem szükséges különleges felszerelés. A legfontosabb a kényelmes, mozgásra alkalmas sportruházat és stabil támasztást nyújtó, kényelmes sportcipő. Ajánlott még magaddal hozni vizet, és törölközőt.

Milyen gyakran ajánlott részt venni spinning edzéseken?

A hatékony eredmények és az állóképesség javítása érdekében heti 1-2 spinning edzés ajánlott. Természetesen a gyakoriság az egyéni céljaidtól, állóképességedtől, és időbeosztásodtól is függ. Fontos, hogy megfelelő időt hagyj a pihenésre, és a regenerálódásra is az edzések között.

Van korhatár a spinning edzéseken való részvételhez?

A spinning edzések minden korosztály számára megfelelőek. Nincs meghatározott korhatár, így a fiatalabbak és az idősebbek egyaránt részt vehetnek az órákon. 

Miben különbözik a spinning a hagyományos kerékpározástól?

A spinning jelentősen eltér a hagyományos kerékpározástól. Az edzőtermi környezet, a zenés, csoportos atmoszféra, és a speciálisan tervezett spinning kerékpárok egyedülálló kombinációt biztosítanak, amely intenzívebb és célzottabb edzési élményt nyújt, mint a sima kerékpározás. A spinning fokozottan megdolgoztatja a különböző izomcsoportokat, különös figyelmet fordítva a láb- és törzsizmokra.