A FormaZona oszlopos tagja vagy. Mi vezetett oda, hogy szenvedéllyé váljon a sport? Mit kell tudnunk Konfár Zsókáról? 🙂

Szüleim mindig is sportra neveltek, kezdetekben teniszeztem, táncoltam, úsztam, majd tinédzserkoromban megismerkedtem a fitnesztermi mozgásformákkal. Több személyi edzőnél is jártam, hogy segítsenek a céljaim elérésében, ami többnyire pár kiló leadása és erősítés volt. Ezt követően a Szegedi Tudomány Egyetem Rekreációszervezés és egészségfejlesztés szakára jártam egyetemre, ahol minden nap mozogtunk és betekintést nyertünk a legtöbb egyéni és csapatsportba is. Alapvető volt a mindennapos mozgás, majd mindenből gyakorlati és elméleti vizsgát is tettünk. Az egyetem kötelezettségei mellett szinte minden nap jártam konditerembe vagy csoportos edzésre, melyben a legnagyobb motivációm természetesen a jó kinézet volt, de mostanra ez megváltozott. Úgy érzem, hogy a jó közérzet, a fittség és az egészség megőrzése a legfőbb hajtóérőm, az előnyös alak pedig egy extra, ami a sportos életmód velejárója.

Voltak olyan időszakok, amikor kevesebbet tudtam mozogni, ezt az időszakot a szervezetem is megérezte, sokkal fáradékonyabb voltam, a hétköznapok megterhelőbbek voltak, mint sport mellett. Úgy gondolom, hogy a rendszeres testedzés egy óriási erőforrás napjainkban, amivel sokkal hatékonyabbak és motiváltabbak tudunk lenni a mindennapokban.

Milyen mozgástípusokat tartasz a FormaZonában? Milyen problémákkal fordulnak hozzád a legtöbben?

Jelenleg személyi edzéseket tartok. Legtöbben fogyni szeretnének, de sokan keresnek fel, akik az általános fittségüket szeretnék növelni.
Szerencsés vagyok, mert még soha nem volt olyan vendégem, akinek azt kellett volna mondanom, hogy inkább hanyagolja az edzőtermet
Természetesen mindig kellő alapossággal kezdünk neki a közös munkának: betegség, sérülés esetén természetesen figyelembe vesszük az orvosi utasításokat.

Tudjuk, az alternatív mozgásformákat is tanítod. Mit ajánlasz? Fitnesz mellett, vagy helyette űzzük őket?

Ha nincs semmi olyan korlátozó tényező, ami miatt ne lehetne fitneszterembe edzeni, akkor egymás mellett tökéletesek. Egy pilates vagy gerinctréning még hozzá is járul a hatékonysághoz, a rugalmassághoz és a sérülések megelőzéséhez.

Mesélsz nekünk egy sikertörténetet a pályádról?

Egy kedves hölgy vendégem fogyási célból keresett fel kb 3 éve. Eleinte egy szabályos guggolás is alig- alig ment segítség nélkül, futás helyett pedig inkább a gyaloglás és az intervall edzés ment az első időkben. Azóta rengeteg sok holtponton gördült túl, testileg, lelkileg, szellemileg. Egy kezemen meg tudom számolni, hányszor mondott le edzést. Fokozatosan nőtt az állóképessége, 9 hónap után pedig lefutottuk együtt a kitűzött 10 km-t. Összesen 15 kg-ot fogyott és a kezdeti állapotához képest rengeteget fejlődött az állóképessége, ereje, és a kitartásnak köszönhetően megnőtt az önbizalma is.

Keresd te is Zsókát a FormaZonában és kérd a segítségét, hogy rátalálj a legjobb formádra!