Hamarosan beköszönt a csillagászati ősz is, a nyaralásokra pedig a barna bőrünk és a közösségi médiába feltöltött mosolygós képek emlékeztetnek. Megkezdődött az iskola és reggel már előkerül a vékony kabát és a pulóver, amikor munkába, iskolába indulunk. Beindul az edzés ősszel a sportközpontban, hogy a szeszélyes időjárás ne akadályozzon minket.

Ilyenkor nem árt a szervezetünket is őszi üzemmódba kapcsolni. Az ősz beköszöntével hűvösödnek a nappalok és az éjszakák, a piacon eddig megszokott gyümölcsöket, mint a dinnyét, barackot, lassan felváltja a szőlő, alma, sütőtök. Ahogy a természet változik, szervezetünk igénye is változik, amire érdemes kellően odafigyelni.

A nyár a bohémságról, az önfeledt pillanatokról szól, de a hideg beálltával valahogy mi is tudatosabbá válunk. Így azok, akik a bőséges gyümölcs szezonban kevesebb vitamint fogyasztottak, azoknak most különösképp érdemes elkezdeni edzéstől függetlenül a D-vitamin, C-vitamin, Magnézium, Cink, Szelén, Omega3 szedését megfelelő mennyiségben. A hideg beálltával a vírusok is könnyebben terjednek a közösségekben, így immunrendszerünk felturbózása különösen fontos.

Az őszi, téli időszak fontos tápanyagforrásai a diófélék, az olajos magvak és az aszalt gyümölcsök. Fontos ezeknél odafigyelni a mértékletességre kalóriatartalmuk miatt, de egy rohanós délután nem árt, ha be van készítve egy kisebb tenyérnyi a táskánkba ezekből az egészséges nasikból. Érdemes kis dobozkákba becsempészni a gyerkőcnek is az uzsonna mellé, hiszen nagyon fontos tápanyagokat juttatunk általuk a szervezetükbe.

Ami a mozgást illeti, szeptembertől egyre többen keresik fel a FormaZonát is, hiszen a nyaralások végével rendszert lehet vinni a hétköznapokba is. A szervezetünk szempontjából elsődleges fontosságú a rendszeres testmozgás, hogy minél strapabíróbb legyen az immunrendszerünk. Az időjárás is egyre inkább arra sarkall bennünket, hogy egy benti mozgásformát válasszunk, amire edzőtermünk megfelelő helyet biztosít.

Látogass el hozzánk a FormaZonába, ismerj meg minket és Start bérletünk segítségével válj te is a közösségünk részévé! Várunk téged szeretettel!