Egyre több munkáltató ismeri fel, hogy a munkavállalókba és az ő jól-létükbe érdemes hosszú távon befektetni, hiszen az a céges érdekeket is képviseli. Az alkalmazottak képzésén túl rekreációjuk kulcsfontosságú abban, hogy az egészségmegőrzésen és a komforton túl munkavállalóikat megtartsák, hiszen a fluktuáció és az újak betanítása több energia, mint a régiek megtartása.

Ennek egyik legjobb eszköze lehet, ha az egészségükbe fektetnek bele. A juttatásként edzőtermi bérleteket és lehetőségeket kínáló cégek a FormaZonában is képviseltetik magukat, és azt látjuk, hogy a munkavállalók rendre ki is használják. De mit adhat egyéni szinten egy ilyen lehetőség?

Mindannyian tudjuk, hogy az egészségünk minden alapja. Ezt nem is kell túlgondolnunk. Egy egészséges munkavállaló a termelésben kiveszi a részét, hiánya nem okoz veszteséget, egy energikus alkalmazott növeli a hatékonyságot, új szemléletet hoz a szervezetbe. Ez egy igazi win-win helyzet.

Az irodai munka, akár csak a fizikai megterhelő mind szellemileg, mind testi szinten.

A fizikai munka utáni regenerálódáshoz és az ahhoz elengedhetetlen edzettséghez ugyanúgy fel lehet készülni egy edzőteremben, mint az ülőmunka okozta hátfájás kezeléséhez. Edzéseinken meg tudjuk keresni azokat a mozgástípusokat, melyek a munka okozta igénybevételnek megfelelő ellenpólust tud adni.

Azon túl, hogy edzőtermi lehetőséget biztosít egy munkáltató, mit tud még tenni a komfortos irodai környezetért?

A munkahelyeken egyre több helyen engedélyezik a fittball labdákat. Az ülés, különösen a helytelen tartásban történő ülés nagyobb terhet ró a gerincünkre és porckorongjainkra, mint bármilyen más alaphelyzetünk. Attól, hogy labdán ülünk, egyáltalán nem fog nehezünkre esni helytelenül ülni. Ettől függetlenül a labdán csak addig tudsz – és csak addig szabad – helyesen ülni, ameddig az izmaid bírják, tehát egész nap nem biztos, hogy igénybe tudod venni.

A labda méretét gondosan ki kell választani, nem mindegy, mekkora labdán ülsz. Ezenkívül viszont az ülőalkalmatosságod még csak egy része az irodai munkahelyednek. Az asztallapod magassága például meghatározza a vállaid, mellkasod, csuklód helyzetét; a monitorod elhelyezkedése a fejed tartását és a nyakad terhelésének mértékét.

Figyelj oda önmagadra és ha neked vannak olyan javaslataid, mellyel a munkahelyi komfortot tudod növelni, jelezd! Addig is járjatok hozzánk továbbra is, hiszen itt a mozgáson túl a munkahelyi kollektíva közösséggé való kovácsolása is lehetséges!

Várunk benneteket!