Sok nő számára az egyik legnagyobb kihívás alakformálás közben a lapos, feszes, esetlegesen kockás has elérése. Nőként a testfelépítésből adódóan szélesebb a csípő, hosszabb a deréktájék, így valamivel nagyobb kihívás elérni az áhított hasfalat, mint férfiként, azonban nem lehetetlen!

Egy kis anatómia

Négy fontos izomcsoport van, aminek edzése, megerősítése szükséges a kockák megjelenéséig.
Külső ferde hasizom: Ezek az oldalsó izmok, amelyeket közvetlenül a karjaid alatt, a karod mentén érezheted a bordáid mellett.
Belső ferde hasizom: Ezek az izmok stabilizáló izmok, amelyek a külső ferde hasizmok alatt helyezkednek el.
Haránt hasizom: Ezek a legmélyebb izmok. Vízszintesen futnak, mint egy fűző, úgy öleli körül a törzsed.
Egyenes hasizom: Ezek az izmok a szegycsonttól a medencéig húzódnak, segítenek hajlítani a gerincet járás közben.

felulest vegzo no

Kezdd a megfelelő alapoknál!

Ahhoz, hogy minden fontos izomcsoportot megfelelően megcélozz és tónusba hozz a kockás has eléréséhez, fontos, hogy számos stabilizációs gyakorlatot végezz. Ezeknek a törzsizmoknak az edzése a gerincet és a medencét is stabilizálja, hogy javítsa a testtartást, és csökkentse vagy teljesen megszüntesse a hátfájást. Ezen gyakorlatok pontos elsajátításában és megfelelő kivitelezésében óriási segítségedre lehet egy személyi edző.

A hagyományos felülésekkel ellentétben a törzset célzó stabilizációs gyakorlatok több izmot dolgoztatnak meg és több kalóriát is égetnek el.

Ha megvan a megfelelő alap, onnantól számos variáció áll rendelkezésedre a hasfal erősítésére: plank, oldalsó plank, hasprés, csónakpóz. De ha biztosra mennél és nem csak a saját testsúlyoddal edzenél, nálunk a FormaZonában is találsz számos hasgépet, ami a hasznodra lehet.

Az erős hasizomnak számos előnye van:

• gerincünk könnyebb mozgatása és stabilabb alátámasztása (pl. hajlítás, emelés, forgatás)
• hasi nyomás növelése
• légzés támogatása
• belső szervek védelme és helyben tartása
• testtartás fenntartása

A hasizmainkat úgy tervezték, hogy segítsenek nekünk az egész életünk során úgy mozogni, hogy ne terheljük túlzottan a hátunkat és a gerincünket. Ha erős hasizmokkal rendelkezünk, az nem csak esztétikailag fog előnyünkre válni.

Összefoglalva, a szexi hasizom nem elérhetetlen, azonban itt is az elköteleződés és a tenni akarás a legfontosabb. Itt az idő, hogy cselekedj, hiszen a beach body télen készül.