A 15 éves jubileumát ünneplő FormaZona egyik legfontosabb célkitűzése, hogy minden korosztály számára biztosítsanak olyan sportolási lehetőséget, amely segítségével fittebbé, egészségesebbé és energikusabbá válhatnak. A fitneszterem vezetői büszkék arra, hogy Kecskemét legnagyobb és legjobban felszerelt sportkomplexumában a fiatalabbak mellett a nyugdíjas korosztály tagjai egyre nagyobb létszámban képviseltetik magukat. Közéjük tartozik KOMLÓDINÉ ALFÖLDI ERZSÉBET, aki dédmamaként, közel a 70 évhez, példát mutatva a korosztályának hetente háromszor sportol az edzőteremben. Kedvenc sportága a fallabda (squash) és élete egyik nagy célkitűzése, hogy önmagát fitten tartva, néhány éven belül elhozhassa magával a most 2 éves dédunokáját is fallabdázni a FormaZonába.

Megtalált mozgásforma

Régebben fallabdáztam először a férjemmel, és nagyon megtetszett ez a sportág, hiszen minden testrészt megmozgatott és jó hatást gyakorolt rám. Sajnos, az életem úgy alakult, hogy jött egy évtized, amikor semmit nem sportoltam. Ezután a FormaZonában indult egy preventív gerinctréning csoport, ahol eleinte tartottam attól, hogy néhány évvel idősebb vagyok a meghirdetett korosztálynál, de miután kedvező fogadtatásban részesültem, jól éreztem magam ebben a közegben.

Kedvet kaptam más mozgásformákhoz is, és beiratkoztam személyi edzőhöz, aki egy állapotfelmérést és személyre szabott edzéstervet készített számomra és jó érzés, hogy a gyakorlatok végrehajtását végig személyesen kontrollálja. A legnagyobb ajándékot pedig az jelentette számomra, mikor kiderült, hogy fallabdázási lehetőség is van a komplexumban.

Kiteljesedett élet

Mostanra egy kialakult program szerint teljessé vált az életem, hetente háromszor sportolok ( 2 személyi edzés + 1 fallabda) és tervezem, hogy kipróbálom valamelyik csoportos mozgási lehetőséget, mert szeretnék még energikusabbá és egészségesebbé válni. Most leginkább a Walk Energie érdekelne, mert sok jót hallottam erről az új mozgásformáról, ami rengeteg előnnyel jár.

Ép testben ép lélek – pozitív változások

Rengeteg pozitív változást hozott a sportolás az életembe, sokkal fittebbnek érzem magam, az egyensúlyérzékem is javult. A sportolás ad egy alap erőnlétet a mindennapokhoz, hozzásegít, hogy könnyebben kezeljem a stresszt és aktív időtöltésnek, szabadidős programnak is kiválóan megfelel. Bátorítok mindenkit, hogy próbálja ki a FormaZona által kínált lehetőségeket, mert a vendégek itt tényleg megtalálhatják maguknak a legideálisabb mozgásformát, ami segít az erőnlét kialakításában. A legfontosabb célkitűzésem, hogy néhány éven belül – magamat fitten tartva – elhozhassam a most 2 éves dédunokámat a fitneszterembe, és fallabdázhassak vele.

Sportolási lehetőségek széles palettája

Valóban büszkén tekintünk arra, hogy nálunk minden korosztály megtalálhatja a számításait – veszi át a szót Konfár Zoltán, a FormaZona tulajdonosa. Erzsike példája miatt remélhetőleg mások is kedvet kapnak a sportoláshoz, ennek érdekében pedig folyamatosan szélesítjük a mozgási lehetőségek palettáját. Elsősorban olyan vendégeket várunk a fitneszterembe, akik bekapcsolódnának az egészséges életmód világába és szeretnék fittebb állapotba hozni magukat, valamint kikapcsolódni, sportolni vágynak, így ennek az elvnek megfelelően 14-80 éves korig mindenkit szeretettel fogadunk a fitneszteremben.