Az utóbbi években egyre több cég ismeri fel a tényt, hogy az egészséges és fitt munkavállalók sokkal hatékonyabbak és produktívabbak. A rendszeres mozgás nem csak a testnek tesz jót, az elmét is frissen tartja. A munkáltatóknak lehetőségük van alkalmazottjaik számára sportolási juttatásokat biztosítani. Olvass tovább és tudj meg többet erről a lehetőségről!

Az alábbiakban összegyűjtöttük, miért kifizetődő ezt a lehetőséget választani:

A rendszeres testmozgás számos előnnyel jár a mentális egészségre nézve (is). A stressz és a szorongás csökkentésétől, a hangulat és a kognitív funkciók javulásáig a sport pozitív hatással van az általános jólétre.
Vezetőként, elvégzendő feladatokat és fizetést adni egyszerű. Értéket, megbecsülést, jó munkakörnyezetet biztosítani a csapatodnak, már annál nagyobb kihívás. Mi ebben nyújtunk most segítséget cégek részére kidolgozott csomagunkkal és azt is eláruljuk, mit nyerhetsz általa.
A mai versenyképes üzleti környezetben a vállalatok próbálják megtalálni a termelékenység növelésének, és a költségek optimalizálásának módjait. Az egyik, gyakran figyelmen kívül hagyott terület, a munkavállalók egészsége és fittsége. Nézzük meg pontosan, hogy az egyénen túl, milyen előnyökkel jár, ha a munkahelyed, támogat a sportolásban!

Produktivitás

Ha a munkavállalók fittek, rendszeresen mozognak, akkor produktívabbak a munkahelyükön is. A testmozgás és a fizikai aktivitás bizonyítottan javítja a szellemi teljesítményt, ami jobb munkateljesítményt eredményezhet. A gyakori testmozgás emellett növeli az energiaszintet és csökkenti a fáradtságot, így a munkavállalók hatékonyabban és eredményesebben tudnak dolgozni.

Kevesebb hiányzás

Ha az alkalmazottak sokszor betegeskednek, gyakran jelentenek betegszabit, az bizony jelentős hatással lehet a cég működésére, sikerességére is. Kutatások bizonyítják, hogy a rendszeres testmozgás és fizikai aktivitás segíthet csökkenteni a krónikus betegségeket, mint például a szívbetegséget, a cukorbetegséget és az elhízás kockázatát. Emellett az immunrendszer ellenállóképessége is javul, melynek köszönhetően a szezonális betegségek is könnyebben elkerülhetőek, kivédhetőek. A munkavállalók egészségének és fittségének javításával a munkáltatók csökkenthetik a hiányzások arányát, és biztosíthatják, hogy alkalmazottaik munkaképesek legyenek egész évben.

Elégedettség

Ha egy cég dolgozói egészségesek és energikusak, általában elégedettebbek a munkájukkal is. A rendszeres testmozgás bizonyítottan csökkenti a stresszt és a feszültséget. Azok az emberek, akik mozgással le tudják vezetni a negatív energiákat, jobban tudnak teljesíteni az élet minden területén. A rendszeres mozgás beiktatásával, főként, ha több munkatárs együtt is jár edzeni, növelik az együttműködést és ösztönzőleg hatnak egymásra. Ezáltal nem csak egyénileg tudnak jobban teljesíteni, hanem a csapat összetartást is erősíti.

Ha valaki viszont fásult, folyton lehangolt vagy melankolikus, az idővel a munka minőségén is meg fog látszani.

Fokozott munkavállalói hűség

Amikor a munkáltatók támogatják a munkavállalókat, látják benne az embert, és nem csak kizárólag az elvégzett feladatra koncentrálnak, a dolgozók nagyobb valószínűséggel érzik úgy, hogy értékelik és megbecsülik őket. Ez a vállalat iránti nagyobb lojalitáshoz és elkötelezettséghez vezet. Azok, akik úgy érzik, hogy megbecsülik őket, kisebb valószínűséggel hagyják el munkahelyüket, ez csökkenti a fluktuációs arányt, és biztosítja, hogy a vállalat meg tudja tartani a legjobb munkatársakat.

Az alkalmazottak egészségének és mozgásának támogatása mind a munkaadók, mind a munkavállalók számára win-win helyzet. A fentebb részletezett számos pozitívum mellett, ha a FormaZonát választod nem csak egy kiváló közösséget nyersz, de számos sportolási lehetőség közül is választhatsz, ahol biztosan megtalálhatod a legmegfelelőbbet.

Amennyiben szeretnéd megismerni a FormaZona cégek részére kidolgozott bérletcsomagjának tartalmát, regisztrálj ezen a linken.