FormaZona Squash Liga

Rendszeresen squash pályát bérelsz a FormaZonában?
Nem riadsz meg a kihívásoktól?
Szeretnéd fejleszteni tudásodat a squash játékban?
Szívesen tagja lennél egy közösségnek, ahol hasonló érdeklődésű emberek gyülekeznek?
Örömödet leled a mérkőzésszerű squash játékban, de tartasz a versenyzés okozta stressztől?

Jelentkezem a ligára

Megfigyelésünk szerint az amatőr squash játékosok jellemzően az alábbi okok végett zárkóznak el a versenyzéstől.

  • Azt gondolják, hogy versenyzés csak a „profik-nak” való és ehhez nem rendelkeznek megfelelő játéktudással.
  • Az amatőr squash versenyeket jellemzően hétvégén rendezik, ezért nem tudnak (vagy nem akarnak) fél vagy egész napot a versenyekre áldozni.
  • Nem tudják beazonosítani a megfelelő szintű squash közösséget, ezért félnek a kudarcélménytől.
  • Senki nem próbálta eddig meggyőzni őket arról, hogy a versenyzés jó dolog.

Egy olyan egész évben folyamatosan működő program elindítására készülünk, amely a fenti problémákat kiküszöböli, nagyszerű lehetőséget nyújt a kikapcsolódásra, a squash játéktudás fejlesztésére, a versenyszellem pallérozására és nem utolsó sorban a sportbaráti kapcsolatok építésében is kiváló lehetőséget kínál

FORMAZONA SQUASH LIGA

Nevezési díj:a 8 hetes versenyszakaszra 3000 Ft


Jelentkezem a ligára

Versenykiírás

A squash liga célja: Népszerűsíteni a játékot, élénkíteni a squash életet, elősegíteni a squash partnerkeresést a FormaZona Sportközpontban. Folyamatos versenyzési lehetőség biztosítása „profik” és amatőrök részére egyaránt.

A következő versenyszakasz időszaka: 2020. november 1, befejezés 2021. január 15-ig.

Kategóriák: Nők és Férfik külön tudásszintnek megfelelő 8 fős csoportokban, korosztálytól függetlenül. Nők nevezhetnek a férfi kategóriában is.

Lebonyolítás: A 2. fordulóra érkezett nevezések alapján mindenki egy 8 fős ligába kerül besorolásra. (A,B,C,D stb.). A ligán belül körmérkőzést játszanak a csoporttagok. A 2. forduló végén a csoportok 1-2 helyezettjei feljutnak az erőseb csoportba, utolsó két helyezett kiesik a gyengébbe. Nyolc héten keresztül tart a körmérkőzéses szakasz, tehát átlagosan hetente egy mérkőzést kell lejátszani.

A mérkőzéseket és annak időpontját a játékosok szervezik, a versenyszervező (Konfár Tamás) koordinációja mellett. Az eredményeket a recepción kérhető jegyzőkönyvbe kell beírni, lefotózni, majd Konfár Tamás részére elküldeni.(email, sms, messenger viber)

Habár átlagosan hetente egy mérkőzést kell (javasolt) lejátszani a FormaZona Sportközpontban, ettől el lehet térni, tehát van lehetőség egy hét alatt több mérkőzés lejátszására is. Az ellenfelek elérhetőségét minden nevező e-mailben megkapja.

A ligamérkőzésekre napszaktól függetlenül egységesen 1600 Ft/fő/óra (/mérkőzés) áron lehetséges pályát foglalni.

Számolás a WSF szabályai szerint, minden labdamenet pontot ér és 11 pontig tart. Egy szett-et. 10-10 után két pont különbséggel lehet megnyerni. A mérkőzés 5 szettig tart. A rendezőség bírót, labdát nem biztosít, a mérkőzéseket a versenyző párok önállóan szervezik. Szükség esetén a FormaZona vezetőségétől (Konfár Tamás, Konfár Zoltán) segítséget lehet kérni. Az eredményeket folyamatosan közöljük a weboldalon és a Squash Kecskemét Facebook csoportban.

Díjazás: A csoportok 1-3 helyezettjeit a 8 hetes turnus végén jutalmazzuk, a győztesek vándorserleget kapnak, melyet a következő eredményhirdetésig birtokolhatnak.

Eredményhirdetés előtt egyenlő pontszám esetén a következő kritériumok döntenek sorrendben:

  1. Egymás elleni eredmény
  2. Megnyert mérkőzések száma
  3. A jobb szett arány
  4. Megnyert szettek száma

A verseny komolyságának megőrzése érdekében szükséges tisztázni az alábbiakat is.

Azok a játékosok, akik nem játszanak le egy mérkőzést sem, de sérülést nem jelentettek, a következő szakaszból automatikusan törlésre kerülnek. Ha a mérkőzések időpontjának egyeztetése valamilyen ok miatt ismétlődően nem valósul meg, kérni kell a versenyszervező segítségét. Aki visszalép a fordulóból, a lejátszott meccsei érvényesek maradnak, de a többieknek játék nélkül 5 pont jár. Sikertelen telefonos időpont egyeztetések esetén javasoljuk e-mailen keresztül több lehetséges időpont megadását. Ha valakivel többszöri próbálkozás ellenére sem sikerül időpontot egyeztetni, akkor a levelezés fontos lehet a versenyszakasz zárásánál.


Pontozás:

Egy Liga mérkőzés 5 szettből áll.

Minden versenyző annyi pontot kap egy mérkőzés után, ahány szettet nyert.

Tehát 5:0-nál győztes 5 pont, vesztes 0 pont

4:1-nél győztes 4 pont vesztes 1 pont

3:2-nél győztes 3 pont vesztes 2 pont

Újdonság! Bónusz rendszer!

November 1-től bevezetünk egy 4 bonus pontos rendszert. Aki november 30-ig lejátssza a meccseinek 50%-át, annak december 1-én jóváírunk 2 bónusz pontot.

Aki megkapta az első két bónusz pontot és december 31-ig lejátssza valamennyi meccsét, annak január 1-én jóváírunk további 2 bónusz pontot. A második jóváírás tehát feltétele az elsőnek.

Amennyiben szeretnéd helyedet biztosítani a november 1-én kezdődő FormaZona Squash Ligára, akkor online fizetéssel itt megteheted!

Nevezési díj: 3000 Ft

Online fizetés

Ha recepciónál készpénzben szeretnéd befizetni a nevezési díjat, akkor töltsd ki az alábbi űrlapot!