Alternatív edzések

Alternatív edzések 2017-10-25T12:05:54+00:00

ALTERNATÍV ÓRÁK

Órarend
Online bejelentkezés

Gerinctorna

A gerinctornán a résztvevők megismerkedhetnek a klasszikus gerinctorna szépségeivel, melyet gyógytornász irányít. A gerinctorna remek megoldást kínál mindazon klubtagok számára, akik valamely fajta diagnosztizált gerincproblémával küszködnek vagy gerinctáji fájdalommal rendelkeznek. A gyógytornász által alkalmazott speciális gyakorlatok szelektíven erősítik, illetve nyújtják a gerincet stabilizáló izmokat. A gyakorlatsorok mélyizom erősítéstő feladatokat tartalmaznak, s főként a has -és hát különböző szakaszait dolgoztatják meg. Az óra jellege lassú és kifejezett, koncentrált gyakorlatokat és mozgásanyagot foglal magába.

Rendszeres alkalmazásával minden irányban növekszik a gerincoszlop mobilitása és flexibilitása, erősödnek a gerincet tartó izmok, jelentősen csökkennek a gerinc területén a különböző okokból kialakult elváltozások illetve a különböző eredetű és jellegű fájdalmak.

Felhasznált eszközök: FLEXI-BAR, óriáslabda, over ball, dyn-air párna, különböző erősségű és formájú gumikötelek és kézi súlyzók, stretching szalag, pilates roller.

Pilates

Harmonikus testalkat kialakítása, speciális légzéstechnikával. Medencekörnyéki, hasi és háti izmok speciális és  koncentrált megerősítése a cél. Egyszerre erősít és tesz hajlékonnyá, rugalmassá. Már az óra befejeztével érezhető a gyakorlás hatása.

Felhasznált eszközei a gumikötél, FLEXI-BAR, soft-ball, fit ball, kézi súlyzó.

Body Balance

45 éves kor felett, ha sohasem vagy nagyon régen sportoltál és úgy döntöttél, hogy ezen változtatni akarsz, akkor javasoljuk a Body Balance –testegyensúly órákat, ahol elkezdjük tested állapotát javítani. Hosszú távú hatásként javulni fog a testtartásod, enyhülnek, majd megszűnnek a diszkomfort érzések a testedben.

Ha rendszeresen jársz ezekre az edzésekre, visszaszerezheted alap állóképességed, kondíciód. A torna bemelegítéssel kezdődik, majd erősítés következik és nyújtással zárul. Nincs benne ugrálás, bonyolult lépéskombináció, az edzés  könnyen követhető. A gyakorlatok úgy vannak összeállítva, hogy az ülő életmódban megviselt izmokat –törzs mélyizmait, vállöv, medenceöv, láb izmait – erősítse és nyújtsa.  A rendszeres Body Balance torna fejleszti a testtudatot, az egyensúlyt, koordinációt, formálja a testet és javítja a testtartást. Segíti megállítani izomzatod állapotának romlását és egy jó indulási alapot ad, ha hobbifutó életmódra szeretnél váltani.

FormaZona Sportközpont

Nyitva tartás:

Hétfő-Péntek: 6-22 óráig

Szombat: 8-20 óráig

Vasárnap: 14-20 óráig

Elérhetőségek:

Cím: 6000 Kecskemét, Izsáki út 2.

Recepció: 76/325-251

Iroda: 76/504-210

E-mail: formazona@formazona.hu