Alternatív edzések

Alternatív edzések2018-11-29T14:14:46+00:00

ALTERNATÍV ÓRÁK

Órarend
Online bejelentkezés

Pilates

Harmonikus testalkat kialakítása, speciális légzéstechnikával. Medencekörnyéki, hasi és háti izmok speciális és  koncentrált megerősítése a cél. Egyszerre erősít és tesz hajlékonnyá, rugalmassá. Már az óra befejeztével érezhető a gyakorlás hatása.

Felhasznált eszközei a gumikötél, FLEXI-BAR, soft-ball, fit ball, kézi súlyzó.

Body Balance

45 éves kor felett, ha sohasem vagy nagyon régen sportoltál és úgy döntöttél, hogy ezen változtatni akarsz, akkor javasoljuk a Body Balance –testegyensúly órákat, ahol elkezdjük tested állapotát javítani. Hosszú távú hatásként javulni fog a testtartásod, enyhülnek, majd megszűnnek a diszkomfort érzések a testedben.

Ha rendszeresen jársz ezekre az edzésekre, visszaszerezheted alap állóképességed, kondíciód. A torna bemelegítéssel kezdődik, majd erősítés következik és nyújtással zárul. Nincs benne ugrálás, bonyolult lépéskombináció, az edzés  könnyen követhető. A gyakorlatok úgy vannak összeállítva, hogy az ülő életmódban megviselt izmokat –törzs mélyizmait, vállöv, medenceöv, láb izmait – erősítse és nyújtsa.  A rendszeres Body Balance torna fejleszti a testtudatot, az egyensúlyt, koordinációt, formálja a testet és javítja a testtartást. Segíti megállítani izomzatod állapotának romlását és egy jó indulási alapot ad, ha hobbifutó életmódra szeretnél váltani.

Jóga

A jóga a tudat átalakítását, illetve a karma és az újjászületés körforgásából való megszabadulás elérését szolgáló indiai vallási módszerek és technikák. A keleti bölcselet egy formája, ami Indiában fejlődött ki a hinduizmus kulturális közegében. Több indiai bölcseleti munka tárgyalja és igen fontos szerepet játszik a hindu szellemiségben. A jóga tudománya, a hozzá kapcsolódó világlátás minden bizonnyal az ókori Indus-völgyi civilizációban gyökerezik.

A jógában a törekvés az, hogy az ember fokozatos önfegyelmezéssel, érzékeinek, testi mivoltának uralma alá rendelésével, s a prána-erők tudatos felhasználásával elérje az elme megtisztulásának azt a fokát, amelyben a szamádhi állapot megvilágosodása bekövetkezik.

FormaZona Sportközpont

Nyitva tartás:

Hétfő-Péntek: 6-22 óráig

Szombat: 8-20 óráig

Vasárnap: 14-20 óráig

Elérhetőségek:

Cím: 6000 Kecskemét, Izsáki út 2.

Recepció: 76/325-251

Iroda: 76/504-210

E-mail: formazona@formazona.hu