GERINCTORNA A RUGALMASSÁGÉRT ÉS A FIATALSÁGÉRT

A gerincbetegség igazi népbetegség. A felnőtt lakosság mintegy 80%-a élete során garantáltan találkozik valamilyen fájdalommal a nyaka-háta-dereka táján. Adódik ez abból, hogy egyre többet ülünk a TV, a számítógép mellett, és egyre kevesebbet mozgunk, sétálunk. Ez a fájdalom sokszor akadályozza a mindennapi életvitelünket is.

Pedig nem kellene ennek törvényszerűen így lennie. Ha nem akarjuk, hogy rendszeresen gyógyszert kelljen szedni, vagy netán a radikális műtéti beavatkozást kelljen elvégezni, jobb, ha már megelőzésként is rendszeresen végzünk gerinctornát.

A gerincbetegségek kezelésének egyik legkönnyebben, szinte bárhol végezhető módja a speciális gerinctorna. A gerinctorna segíti a gerinc épségének fenntartását, tehát nemcsak a gerincbántalmak kezelésének, hanem azok megelőzésének fontos eszköze.

A gerinc mozgatásában közvetlenül vagy közvetetten szinte valamennyi törzsizom részt vesz, ezért a torna során ezek erősítése, nyújtása a legfőbb cél. Ezzel nemcsak megelőzhetők a későbbi fájdalmas elváltozások, hanem testünk ruganyosabb, lesz, hosszabb ideig megőrzi fiatalságát.

A gerincgimnasztika egy célirányos edzésprogram, mely prevenciós jellegéből adódóan a gerincproblémák megelőzésére, az egészség megőrzésére szolgál. A népesség jelentős hányada rendszeres derék és hátfájdalmakkal küszködik. Nem is olyan régen ezek a problémák többnyire
az idősebb embereket érintette,de manapság sajnos az egészen fiatalok, sportolók is szenvednek ettől.

Az ízületkímélő tréning során elsősorban a civilizációs ártalmak okozta gerincproblémákat tudjuk kivédeni.

Az említett gerincpanaszok okai lehetnek születési rendellenességből adódó egyoldalú terhelés, az izomegyensúly felbomlása, stressz, pszichikai bántalmak, nem megfelelő fekhely, mozgásszegény, ülő életmód, a túlsúly, a szalagrendszer strukturális elváltozásai.

A megoldás kulcsa – a MEGELŐZÉS!

A rendszeres gerinctréninggel intenzív has-, far- és a hátizom erősítésével a problémák kivédhetők!

A folyamatos és rendszeresen végzett gimnasztikával:

  • megszűnnek a derék és hátproblémáid

  • a hátizmaid ellazításával a felgyülemlett stressz oldódik az egész testedben

  • javul a testtartásod és a koordinációs képességed, megjelenésed magabiztosabb határozottabb, energiát sugárzóbb lesz

  • hosszú távon teljes testi, lelki felüdülésben lesz részed

A gerincünk legfőbb funkcióit − a tartó, mozgató, védelmező és rugózó feladatokat − ezzel a speciális edzéssel igyekszünk erősíteni, hogy gerincünk minél tovább egészségesen, károsodás nélkül tudja ellátni feladatát.

FormaZona Sportközpont

Nyitva tartás:

Hétfő-Péntek: 6:00 - 22:00 óráig

Szombat: 8:00 - 14:00

Vasárnap: 14:00 - 20:00

Elérhetőségek:

Cím: 6000 Kecskemét, Izsáki út 2.

Recepció: 76/325-251

E-mail: ugyfelszolgalat@formazona.hu